Total Pageviews

Monday, 13 February 2012

MAYANGSARI RESORT~KOTA BHARU, KELANTAN


C Chantique Villa, Kota Bharu

Lot 644 Seksyen 14,, 15200 Kota Bahru, Kelantan

Assalamualaikum

Mayangsari juga ada apartmen di Kota Bharu, Kelantan tp bukan keseluruhan bangunan milik Mayangsari. Mayangsari hanya membeli sebahagian bilik di C.Chantique Villa untuk di duduki oleh Joint Owner (JO) macam aku & aku layak untuk menyewakan pada orang lain ;-)

APARTMENT YANG DI IKLANKAN MEMPUNYAI 
2 BILIK TIDUR, RUANG TAMU & DAPUR
harganya seperti di bawah

*weekdays = RM250.00
*weekend = RM320.00
*public/school holidays= RM320.00
(menginap lebih dari 1malam ada diskaun) 
*harga tanpa sarapan pagi
*tiada cukai (tax)
1. Sila buat tempahan pada saya 2-3 minggu sebelum tarikh menginap.

2. SMS nama penuh, no. ic, alamat email dan tarikh menginap.

3. Saya akan sms anda untuk urusan pembayaran (Maybank)
...
4. Bayaran penuh perlu dibuat paling lewat 4 hari sebelum tarikh menginap.

5. Check in pada 3.00 petang dan check out pada 12.00 tengahari

Fizri – 013 4066845
Email fizrijamal@gmail.com

 

MAYANGSARI RESORT~DUNGUN, TERENGGANU (2)

Assalamualaikum
 
POOL VILLA 
(1 bilik tidur, ruang tamu, dapur & private swimming pool)

 
Ini ialah sambungan kepada Mayangsari Resort cawangan Dungun TETAPI bezanya
ini ialah VILLA yang ada 1BILIK TIDUR, RUANG TAMU & YANG ISTIMEWANYA ADA SEBUAH PRIVATE SWIMMING POOL DI DALAM RUMAH. 
Saiz pool lebih kurang 6x12 kaki. 
 
Dungun (Villa Style)
MayangSari Resort Dungun
Jalan Pantai, Kampung Sura Tengah
23000 Dungun, Terengganu, Malaysia
 
(pool villa with 1bedroom--> private pool in the house)
*any days=RM300
 
*harga tanpa sarapan pagi & tiada cukai.
 (menginap lebih dari 1malam ada diskaun)
 
1. Sila buat tempahan pada saya 2-3 minggu sebelum tarikh menginap.

2. SMS nama penuh, no. ic, alamat email dan tarikh menginap.

3. Saya akan sms anda untuk urusan pembayaran (Maybank)
...
4. Bayaran penuh perlu dibuat paling lewat 4 hari sebelum tarikh menginap.

5. Check in pada 3.00 petang dan check out pada 12.00 tengahari

Fizri – 013 4066845
Email fizrijamal@gmail.com






MAYANGSARI RESORT~DUNGUN, TERENGGANU

SEMUA APARTMENT YANG DI IKLANKAN MEMPUNYAI 
2 BILIK TIDUR, RUANG TAMU & DAPUR
 
Assalamualaikum
 
Berikut ialah cawangan Mayangsari di Dungun. Tapi berbeza sikit sebab ini bukannya apartmen tp VILLA/RUMAH BATU sebiji2. Bukan style apartmen macam tempat yang lain2.
Tapi ciri2 lain masih sama. Ada 2 bilik tidur, tandas, dapur & tambahan laman kat bahagian luar.
 
Namanya ialah Garden Villa. 
 
Ada juga Pool Villa iaitu villa yang ada PRIVATE POOL di depan rumah tapi akan di update dalam entry yang lain ok ;-) 
 
Tempatnya dekat dengan pantai tapi x sesuai untuk bermandi-manda. 
 
Dungun (Villa Style)
MayangSari Resort Dungun
Jalan Pantai, Kampung Sura Tengah
23000 Dungun, Terengganu, Malaysia
 
 
(garden villa with 2 bedrooms--> no private pool in the house)
*weekdays = RM250.00
*weekend = RM270.00
*public/school holidays= RM270.00
 (menginap lebih dari 1malam ada diskaun) 
 
1. Sila buat tempahan pada saya 2-3 minggu sebelum tarikh menginap.

2. SMS nama penuh, no. ic, alamat email dan tarikh menginap.

3. Saya akan sms anda untuk urusan pembayaran (Maybank)
...
4. Bayaran penuh perlu dibuat paling lewat 4 hari sebelum tarikh menginap.

5. Check in pada 3.00 petang dan check out pada 12.00 tengahari

Fizri – 013 4066845
Email fizrijamal@gmail.com








 

Sunday, 12 February 2012

MAYANGSARI RESORT~A'FAMOSA RESORT

SEMUA APARTMENT YANG DI IKLANKAN MEMPUNYAI 
2 BILIK TIDUR, RUANG TAMU & DAPUR

Assalamualaikum

Ini ialah apartmen betul2 dalam A'Famosa Resort. Hiasannya pada aku elegent & modern. Swimming pool ada kat blok depan dia. Ada 2 bilik tidur tapi 1 tandas.

Keistimewaan lain ialah, kalau bernasib baik kita boleh dapat kupon diskaun untuk masuk dalam taman2 tema dalam ni kecuali Cowboy Town (sebab kos bunga api mahal). Kupon boleh mintak dari pekerja yang jaga apartmen ni bergantung pada stok yang dia ada.

Contohnya kalau harga masuk RM48, pakai kupon dapat la RM20. Lebih 50% jimat :-)

A’Famosa Resort Melaka
Garden Villa Apartmen
Jalan Kemus, Simpang Ampat,
78000 Melaka, Malaysia

*weekdays = RM250.00
*weekend = RM320.00
*public/school holidays= RM320.00
 (menginap lebih dari 1malam ada diskaun)
1. Sila buat tempahan pada saya 2-3 minggu sebelum tarikh menginap.

2. SMS nama penuh, no. ic, alamat email dan tarikh menginap.

3. Saya akan sms anda untuk urusan pembayaran (Maybank)
...
4. Bayaran penuh perlu dibuat paling lewat 4 hari sebelum tarikh menginap.

5. Check in pada 3.00 petang dan check out pada 12.00 tengahari

Fizri – 013 4066845
Email fizrijamal@gmail.com


Enjoy the pictures~






MAYANGSARI RESORT~PORT DICKSON, NS

SEMUA APARTMENT YANG DI IKLANKAN MEMPUNYAI 
2 BILIK TIDUR, RUANG TAMU & DAPUR

Assalamualaikum

Berikut ialah gambar apartmen di Port Dickson & harganya. Aku pernah duduk sini dengan family.
Selesa, swimming pool besar & jalan kaki 3-5minit je nak pergi mandi pantai ;-)

Port Dickson (3 stars)
Mayangsari Resort,
Batu 2 Jalan Pantai
Port Dickson 71000, Malaysia

*weekdays = RM250.00
*weekend = RM320.00
*public/school holidays= RM320.00
(menginap lebih dari 1malam ada diskaun)
1. Sila buat tempahan pada saya 2-3 minggu sebelum tarikh menginap.

2. SMS nama penuh, no. ic, alamat email dan tarikh menginap.

3. Saya akan sms anda untuk urusan pembayaran (Maybank)
...
4. Bayaran penuh perlu dibuat paling lewat 4 hari sebelum tarikh menginap.

5. Check in pada 3.00 petang dan check out pada 12.00 tengahari

Fizri – 013 4066845
Email fizrijamal@gmail.com





APARTMEN PERCUTIAN ~MAYANGSARI RESORT, HOTEL, SPA

Assalamulaikum




Kali ni aku nak bercerita tentang Hotel Mayangsari.

Beberapa bulan lepas aku ada beli sebuah apartmen di Hotel Mayangsari Port Dickson. Asalnya aku nak cari rumah flat or apartmen yang murah2. Beli dan sewakan. Cari punya cari aku terjumpa dengan iklan apartmen ni. Lepas selidik n fikir panjang aku pun beli dengan tujuan senang nak bercuti dengan family AND at the same time boleh buat bisnes.

Harganya sangat mampu milik SEBAB Mayangsari ni dia jual bilik secara konsep Joint Owner (JO). Maknanya aku bukanlah pemilik tunggal apartmen tu sebaliknya berkongsi dengan beberapa orang lain.
Bahasa mudahnya seolah2 aku beli share untuk duduk di sebuah apatmen Mayangsari. So, aku kena patuh pada syarat2 tertentu untuk duduk di sana & TIDAK tertakluk di Mayangsari Port Dickson je.

Aku boleh duduk di seluruh rangkaian Mayansari ni di Malaysia & Indonesia (mengikut kuota yang diberi)
Sistem dia agak complicated kalau nak terangkan dalam ni sebab kena refer pada kertas2 dia.

apartmen Mayangsari ni ada kat Port Dickson (tempat aku beli), Melaka, Dungun, Kelantan, Cameron Highland, Jakarta & Bandung.  

Menggunakan keistimewaan sebagai seorang Joint Owner (JO) aku boleh duduk & sewakan di mana2 tempat diatas ikut kuota yang aku ada.


Untuk iklan yang lagi details, klik pada post seterusnya ok. Aku masukkan gambar2 & harga ikut cawangan dia.
Bawah ni video pengenalan~enjoy




Kalau ada yang berminat nak memiliki apartmen percutian pada harga mampu milik & pada masa yang sama ingin buat bisnes hotel~sila pm

Harga yang aku tawarkan InsyaAllah berpatutan & kadang2 lagi murah dari sepatutnya sebab aku dapat harga istimewa JO.

Yang penting korang kena ingat, yang aku sewakan ni ialah APARTMEN with TWO BEDROOMS inside.
Ada 2bilik tidur, dapur, ruang tamu. Selesa la kalau 1family sederhana nak duduk kan.

Kat bawah ni ada ringkasannya:


· LENGKAP DENGAN PERABOT (FULLY FURNISHED)
· LUAS & SELESA
· 2 BILIK TIDUR
· 2 TANDAS (A FAMOSA HANYA 1 TANDAS)
· RUANG TAMU
· DAPUR
· KOLAM RENANG !
· TIADA HAD ORANG YANG  MENGINAP (KONGSI RAMAI-RAMAI BOLEH JIMAT!)
· HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN








Friday, 10 February 2012

KHASIAT TEH HIJAU

"Mula2 epal hijau..then teh hijau..apahal la si pij pijeri ni kan? Obses dengan hijau kot?
Entah2 lepas ni dia cakap katak hijau pon banyak khasiat~LOL"



Assalamualaikum

Dah layan drama sebabak kat atas? ok? boleh menang award?~ he2..
Kali ni aku nak promote teh hijau lak.. Tak ramai orang yang jadikan teh hijau sebagai minuman harian.
Kebanyakannya minum teh biasa je yang warna coklat gelap tu je..
Walaupun teh hijau ni rasa dia 'pelik' sket tapi lepas baca info dibawah maybe u should consider to drink green tea..
Harga tak mahal.. Lebih sikit je dari teh biasa..

Enam khasiat yang dibawakan teh hijau:

1. Mampu melindungi payudara daripada serangan kanser. Kandungan polifenol (salah satu antioksida) yang banyak di dalam teh ini dikatakan dapat meneutralkan radikal bebas yang menjadi punca kanser.
2. Menggalakkan pembakaran lemak. Bagus diamalkan untuk mereka yang ingin lansing dan menguruskan badan.
3. Menurunkan aras kolesterol dalam badan.
4. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
5. Membantu mengawal paras gula darah (kurangkan gula dalam teh hijau anda, atau gantikan dengan gula stevia).
6. Mengawal tekanan darah tinggi dengan merencatkan tindakan Angiotensin II.