Total Pageviews

Friday, 10 February 2012

MURAL & PAI EPAL

Salam

Hurmm....cuti straight 4hari sempena Maulidurrasul & Thaipusam aritu sgt la membosankan KALAU xda apa2 aktvt..nak balik kampung x boleh sebab xda bot nak keluar dan masuk~so sad

However, life goes on..sepanjang cuti aritu kami cikgu2 SKPP yg berwibawa telah membuat projek mural ikut subjek masing2...aku??? of coz la English...cikgu BI la katakan...
itu pentingnya English education, bak kata Usop Wilcha~ok now buat tangan macam Usop Wilcha!

Before that, tiba2 aku teringin nak makan n buat pai epal. Rupa memang x lawa tapi boleh la nak makan..
Sedap ke? Kalo cakap sedap nanti puji diri sendiri lak..so, aku kategorikan sederhana je la~haha


Bukan senang nak tengok Juju menguli tepung~senyum bangga

Ini 2nd time wat pai epal..bahan2 & barang2 sangat limited so redah je pakai apa yg ada..
Tengah2 dok uli tepung, tiba2 my fellow friend cikgu Junasri masuk umah~mangsa!!
Tak pasal2 dia kena getah. Kena tolong aku uli tepung.


Ada ke rupa pai epal? bak kata 'seseorang' rupa macam karipap~amik kau karipap epal! haha

Back to mural..Fikir punya fikir, i had decided to draw a picture of a boy and label the body part..
I am not a good artist tp belum cuba belum tahu~hahahahaha
Dengan bantuan cikgu Junasri@juju terhasillah karya dibawah..

 Harimau Malaya tengah buat mural~kau ada?

 Kucing? Penguin? Gajah?~Anjng laut? siapa yang x kenal memang rabun..huhuhuhu
1 more, tolong jangan tanya kenapa budak 2 kulit gelap & anjing laut warna pink~menjeling tajam
Aku cuma lukis je..yang banyak mewarna ialah Ju & Shahrir~thanx guys

Sebenarnya tiba2 je dapat idea nak lukis haiwan. Then I went 2 the library n  grabbed a book about drawing n started sketching. Senang je sebab dia tunjuk the steps in easy ways.

Maybe ada sket darah seni yang mengalir kat tangan aku ni. Untung2 boleh ganti Leonardo da Vinci.
Who knows right?~ok now korang boleh muntah..hahaha
Tapi x siap lagi sebenarnya..baru half..

Bawah ni mural karya cikgu2 lain ikut subjek~yg mana paling meletup?? hurmm..

mural sains karya cikgu shahrir..nampak x arnab kaler pink?? 
kenapa ada kubur??errr..i don't have the answer~seriously..

mural bahasa malaysia karya cikgu zamri..free hand je dia buat..~gila kentang? 
zamri + gila kentang = zam kentang ~ mati aku kalau dia tau

mural PJ karya cikgu hakim..sangat kemas~kemaih kemut noooo!

tadaaaaaa!!! 1 lagi mural English karya cikgu fizri....
OK FINE! aku tipu..sebenarnya mural agama Islam karya ustaz hairozi & ustaz naza..
disebabkan ni mural paling cantek aku pun tumpang glemer jap ;-)

buku ni yang aku rujuk untuk lukis binatang2..
a good book especially untuk orang yang xtau melukis macam aku~pengakuan paling jujur

No comments:

Post a Comment