Total Pageviews

Friday, 10 February 2012

KHASIAT TEH HIJAU

"Mula2 epal hijau..then teh hijau..apahal la si pij pijeri ni kan? Obses dengan hijau kot?
Entah2 lepas ni dia cakap katak hijau pon banyak khasiat~LOL"



Assalamualaikum

Dah layan drama sebabak kat atas? ok? boleh menang award?~ he2..
Kali ni aku nak promote teh hijau lak.. Tak ramai orang yang jadikan teh hijau sebagai minuman harian.
Kebanyakannya minum teh biasa je yang warna coklat gelap tu je..
Walaupun teh hijau ni rasa dia 'pelik' sket tapi lepas baca info dibawah maybe u should consider to drink green tea..
Harga tak mahal.. Lebih sikit je dari teh biasa..

Enam khasiat yang dibawakan teh hijau:

1. Mampu melindungi payudara daripada serangan kanser. Kandungan polifenol (salah satu antioksida) yang banyak di dalam teh ini dikatakan dapat meneutralkan radikal bebas yang menjadi punca kanser.
2. Menggalakkan pembakaran lemak. Bagus diamalkan untuk mereka yang ingin lansing dan menguruskan badan.
3. Menurunkan aras kolesterol dalam badan.
4. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
5. Membantu mengawal paras gula darah (kurangkan gula dalam teh hijau anda, atau gantikan dengan gula stevia).
6. Mengawal tekanan darah tinggi dengan merencatkan tindakan Angiotensin II.

No comments:

Post a Comment